Elgázolta és megölte az asszony a férjét, aki előtte durván megverte

Vágólapra másolva!
A Szegedi Törvényszék jogos (ön)védelem miatt felmentette az erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettével vádolt nőt, aki halálra gázolta az őt bántalmazó férjét, azonban a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be az elsőfokú ítélettel szemben a bűnösség megállapítása és börtönbüntetés kiszabása érdekében – írta közleményében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.
Vágólapra másolva!

A vád szerint 2017. december 27. napján a késő délutáni órákban az Üllésen élő házaspár összeveszett, melynek során a

részeg férj durván bántalmazta a feleségét.

A nőnek sikerült kiszabadulnia és a ház előtt álló kocsiba beülnie, azzal akart elmenekülni a férfi elől. A férj azonban a kocsi elé állt, a nő őt rövid tolatással elkerülte,

azonban a férfi újra az autó elé ugrott, ami után a nő a férjét elütötte, majd több méteren keresztül az autó alatt vonszolta.

Amikor a kocsival megállt, az asszony telefonon kért segítséget a 112-es hívószámon, azonban mire a mentők kiérkeztek,

a férje már halott volt.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a nővel szemben.

A Szegedi Törvényszék a vádlottat felmentette, mert álláspontja szerint jogos védelmi helyzetben volt.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be az elsőfokú ítélettel szemben a bűnösség megállapítása és szabadságvesztés büntetés kiszabása érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést fenntartva bizonyítás felvételét indítványozta azzal, hogy az ügyre vonatkozó álláspontját a bizonyítási eljárás befejezése után terjeszti elő.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni

- hívja fel rá a figyelmet a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.