Ásóval törte el ismerőse kezét egy borsodi férfi, mert az korábban megverte a lányát

Vágólapra másolva!
A borsodi férfi átment az ismerőséhez, majd a járóbotjával többször megütötte annak lányát. Az ismerős bosszúból egy ásóval többször fejen ütötte és eltörte a kezét.
Vágólapra másolva!

A két férfi egy borsodi kistelepülésen él, és már jó ideje rossz viszonyban vannak. Az idősebb férfi február végén elment az ismerőse házához, hangosan szidni kezdte és a fém járóbotjával hadonászott. A fiatalabb férfi ezt látva abbahagyta a kerti munkát, és a két kisebb gyerekét bevitte a házba.

Erre az ismerőse rátámadt a kint maradt lányára, kétszer megütötte a combján a botjával.

Az apa ezért bosszúból megfogott egy ásót és a férfi után ment.

Amikor utolérte az ásó lapjával kétszer fejen ütötte, majd amikor a férfi védekezni akart, a felemelt bal csuklójára ütött.

A megvert kislánynak 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek. A támadás után feljelentetést tettek. Az ásóval megvert férfinak 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek.

Az ügyészség a 45 és 34 éves férfiak ellen garázdaság, könnyű és súlyos testi sértés miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a fiatalabb férfit ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre és rendeljenek ki mellé egy pártfogót, az idősebb pedig kapjon letöltendő börtönbüntetést.