Megbocsátott gyilkos apjának Szilágyi István unokája, Nándi

Szilágyi István, megemlékezés, XVII. kerület, Baptista Szeretetszolgálat gyertyás, zenés megemlékezés, 2020.05.11.
Vágólapra másolva!
A fiatal unoka azon dolgozik, hogy családjában amennyire csak lehet, rendeződjön a helyzet. Máig fontosnak tartja nagyapja egykori szavait, hogy: "A családnak mindig, minden körülmények között össze kell tartania."
Vágólapra másolva!

A külföldön élő 17 éves Nándi reméli, hogy annak ellenére, hogy nagyapja halála óta a családban több a szomorúság és a keserűség, a helyzet hamarosan javulni fog.

Minél előbb szeretné újra látni nagymamáját, Humenyánszky Jolán szobrászművészt, akivel másfél hónapja találkoztak utoljára.

Bár akkor a találkozás nem úgy sikerült, ahogyan azt remélték. A Blikknek azt is elmondta a 17 éves unoka, hogy nagyapja szavait máig fontosnak tartja és ezzel is

a családi helyzet rendezésén dolgozik, megbocsátott gyilkos apjának.

Szilágyi István imádott unokája megbocsátott gyilkos apjának

Bár a családjában a színművész májusi, tragikus halála óta több a keserűség, a szomorúság és a csalódottság, mint korábban, a külföldön élő Nándi reméli, hamarosan rendeződik a helyzet, mivel ő maga is ezen dolgozik: az édesapjának megbocsátott, a nagymamájával, Humenyánszky Jolánnal (78) pedig szeretne minél előbb újra találkozni, s biztonságban tudni őt.

– mondta a 17 éves Nándi, majd azzal folytatta, hogy:

Gyertyás, zenés megemlékezés Szilágyi Istvánról, a XVII. kerületben 2020.05.11-én. Humenyánszky Jolán és a Baptista Szeretetszolgálat egyik önkéntese. Fotó: Koncz Márton - Origo

Ezt a találkozást, nagymamája is nagyon várja már, a lapnak azt mondta:

Nándi édesapja, Péter a gyanú szerint május 3-án agyonverte otthonában apját, Szilágyi Istvánt egy kalapáccsal. Pétert apja holtteste mellől vitték el a rendőrök, majd két nappal később letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték. Innen közel három hónap után vitték át,

a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai részlegébe, ahol az 50. születésnapját is töltötte.

Humenyánszky Jolán Fotó: Koncz Márton - Origo

Édesanyját, Humenyánszky Jolánt ez nagyon megviseli, ahogy az is, hogy beszélni sem tud a fiával, nem tud róla semmit.

– mondta a szobrászművész, akinek még

egy hónapig látható a kiállítása, aminek a bevételéből is fiát szeretné támogatni a börtönben.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-én Fotó: Koncz Márton - Origo

Az özvegynek több mint 30 milliós tartozása van, emiatt eladásra kínálta egykori férjével közös XVII. kerületi otthonát, amire az utóbbi időben több érdeklődő is jelenntkezett.

– mesélte terveit a lapnak Humenyánszky Jolán.