Szijjártó Péter a Mazsihisz elnökével tárgyalt

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2019. április 5. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Parlamenti Szalon című rendezvényen a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2019. április 5-én. Az eseményen ismertetik a Fidesz európai parlamenti választási programját. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden ellátogatott a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába, ahol Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével tárgyalt - közölte a Mazsihisz az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a látogatást követő zárt körű megbeszélésen Heisler András köszönetét fejezte ki a magyar-izraeli kapcsolatok példás alakulása miatt, majd rövid áttekintést adott a magyarországi zsidó közösség helyzetéről és a közeljövő terveiről.

- írták.

A tárgyaláson szó esett a nemzetközi zsidó szervezetekkel folytatott konstruktív párbeszédről is. E kapcsolatok fontosságát jelzi, hogy a megbeszélésen részt vett Ligeti András, a Zsidó Világkongresszus Európai Ügyekért Felelős Koordinátora, valamint Büchler András, a Mazsihisz vezetőségi tagja, a nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó elnöki tanácsadó is - fűzték hozzá.

A közleményben kitértek arra, hogy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga teljes körű műemléki rekonstrukciója - a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított állami forrásból - mintegy 3,2 milliárd forintból valósul meg. A beruházás befejezése idén várható.