Az utcán szülte meg a fiát, majd sorsára hagyta a gyereket egy fiatal nő

Vágólapra másolva!
Végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a megszületett csecsemőjét egy patak partján magára hagyó nővel szemben.
Vágólapra másolva!

A Pest Megyei Főügyészség tavaly szeptemberben emelt vádat azzal a bűncselekmény idején 28 éves nővel szemben, aki titkolt terhessége után tavaly április egyik kora délutánján

Gödöllőn egy növényekkel benőtt patak partján életképes fiúnak adott életet, majd a helyszínen ellátatlanul sorsára hagyta.

A fél órás csecsemőt egy arra sétáló és egy közeli ingatlan tulajdonosa vette észre.

A kihűlő félben lévő, koraszülöttet kórházba vitték, ahol a gondos orvosi ellátásnak köszönhetően sikerült megmenteni az életét.

A Budapest Környéki Törvényszék tavaly októberben ítéletet hirdetett az ügyben. A fiatal nőt bűnösnek mondta ki tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében,

amelyért őt 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, egyben szülői felügyeleti jogát megszüntette.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet ellen bejelentett ügyészi fellebbezéshez csatlakozva, a napokban benyújtott indítványával kezdeményezte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla az elkövetőt súlyosításul ítélje felemelt tartamú, végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre, valamint mellékbüntetésül a közügyek gyakorlásától is tiltsa el.