Koronavírus: 411 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

Koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, Budapest, 2020, szeptember, ősz, tömegközlekedés, busz, buszmegálló, utazás
Vágólapra másolva!
411 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést szerdára, az aktív fertőzöttek száma így 5103 főre nőtt. 221 beteget ápolnak kórházban, 13-an vannak lélegeztetőgépen.
Vágólapra másolva!

411 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 9715 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt két idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 628 fő, 3984-en pedig már meggyógyultak - írja a hivatalos kormányzati tájékoztató portál.

13-an vannak lélegeztetőgépen

A szerdai közlemény szerint

az aktív fertőzöttek száma 5103 fő.

Az aktív fertőzöttek 44 százaléka, a halálos áldozatok 59 százaléka, a gyógyultaknak pedig 42 százaléka budapesti. 221 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A honlapon közölt adatok szerint 23 461 fő van hatósági házi karanténban, és 495 481 mintavétel történt eddig.

Fontos a fegyelmezettség

A közleményben emlékeztetnek, hogy a járvány nem ért véget, a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

– A vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszélyt a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén – írják.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is azt javasolják, hogy

  • kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak,
  • lehetőleg tartsuk a szociális távolságot,
  • gyakran és alaposan mossunk kezet,
  • a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Azt is kiemelték, hogy akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be.