Bajkai István: Pedig nem lenne okuk a félelemre

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Állatorvostudományi Egyetem kapcsán beszélt a felsőoktatási modellváltásról.
Vágólapra másolva!

Az Állatorvostudományi Egyetemen is megkezdődött a tanév, az intézményt felügyelő kuratórium tagja Bajkai István, aki elmondta, a 234. tanévét kezdte meg a méltán világhírű egyetem, 1500 hallgatóval, akiknek a kétharmada külföldről érkezett, ezek az adatok is azt mutatják, ez a világ egyik legjobb műhelye. A felsőoktatási modellváltás után továbbra is az egyetem vezetése felügyeli a képzést, ugyanakkor a kuratórium dönt vagyonkezelőként a legfontosabb vagyoni és alapszabályi kérdésekben.

Hozzátette azt is, a modellváltásnak köszönhetően a felsőoktatási intézmények a korábbiaknál jóval nagyobb szabadsághoz jutottak, talán ezért is volt csak egyetlen olyan egyetem, ahol ellenállásba ütköztek, pontosabban politikai performanszok kísérik a folyamatot. A politikus kiemelte,

Az Állatorvostudományi Egyetemen is folynak majd az eddig is híres tudományos munkák. Mindezek mellett az állam 66 milliárd forintot szán majd az egyetem fejlesztésére. A politikus szerint a modellváltás bebizonyítja, hogy az egyetemek miként tudnak az államtól jobban függetlenedve a lehető legjobban dolgozni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.