Illegitim lehet az MSZP következő kongresszusa

MSZP
Vágólapra másolva!
Biztosra veszi az MSZP Pest megyei szervezetének elnöke, hogy a bíróság is kimondja: a pártvezetés jogtalanul oszlatta fel őket, ezért illegitim lesz a szocialisták tisztújító kongresszusa és Tóth Bertalan esetleges elnöksége. Fekete Zoltán szerint így kérdéses, hogy esetleges győzelme esetén Tóth egyáltalán tárgyalhat, illetve köthet-e megállapodást a baloldali együttműködésről szóló tárgyalásokon – írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Bírósághoz fordul az MSZP Pest megyei szervezete, amit az után oszlatott fel a pártvezetés, hogy kiderült: Mesterházy Attila nagyságrendekkel ismertebb és népszerűbb Tóth Bertalannál, így korántsem biztos, hogy a jelenlegi elnök újrázni tud a szocialisták szeptember 19-i tisztújító kongresszusán.

- mondta a Magyar Nemzetnek Fekete Zoltán.

Illegitim lehet az MSZP kongresszusa Fotó: Bielik István - Origo

A feloszlatott szervezet elnöke hangsúlyozta: így nem tudnak majd szavazni a kongresszuson, ami Mesterházynak „mínusz harminc szavazatot jelent", ezért a kongresszuson hozott döntések, illetve Tóth Bertalan esetleges elnöksége illegitim lesz.

Fekete Zoltán szerint így adódik a kérdés, hogy a baloldali együttműködésről szóló tárgyalásokon Tóth milyen mandátummal vesz majd részt, illetve köt megállapodásokat. A többi baloldali vezetőnek kell-e így tárgyalnia vele vagy sem? Legitimnek tekinthető-e a vele kötött megállapodás, ha a bíróság kimondja a jogsértést? – sorolta Fekete Zoltán, aki biztos benne, hogy a bíróság végül nekik ad majd igazat, így meg kell ismételni a kongresszust.

- jelentette ki Fekete.

Elmondása szerint eddig az MSZP Hajdú-Bihar megyei szervezete „merte leírni", hogy szolidárisak velük, de „percenkét telefonálnak" Budapestről, Kaposvárról, Heves megyéből, Borsodból a tagok és a kongresszusi küldöttek, hogy támogatásukról biztosítsák őket.