A fővárosi önkormányzat nem ad pénzt a koronavíruson milliókat veszítő embereknek

Turizmus Utazás
Budapest, 2014. július 26. Turisták nézik a magyar fővárost a Budai Várból, a Dísz téri várfalról. A háttérben a Szent István-bazilika kupolája és tornyai. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat nem ad pénzt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai ágazatnak, például a vendéglátósoknak, taxisoknak - mondta az Origónak Láng Zsolt. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője bejelentette azt is, hogy az ügyben jövő kedden tarthatnak rendkívüli közgyűlést. A Fidesz korábban 50 milliárd forintos fővárosi gazdasági mentőcsomag bevezetését kérte a baloldali vezetéstől. 
Vágólapra másolva!

Mára kiderült, hogy nem ad a főváros pénzt a turisztikai ágazatban dolgozóknak, a taxisoknak, vendéglátósoknak, miközben Bécsben már a harmadik segélycsomagot jelentették be, 50 millió euró értékben – mondta Láng Zsolt. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra is, hogy az olasz és spanyol városok is aktívan segítik a helyi vállalkozókat.

A főváros nem tesz semmit, miközben 80-100 milliárdos tartalékkal rendelkezik

– tette hozzá az Origónak.

Láng Zsolt Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Láng Zsolt arról is beszélt, hogy a budapesti vezetésnek meg kellene kezdenie az egyeztetést a turisztikai ágazat szereplőivel, a taxisokkal, vendéglátósokkal, hogy minél előbb kidolgozzák a segítség feltételeit. Ha a főváros részéről valóban van igény a kormánnyal való egyeztetésre, akkor hívják össze a közfejlesztési tanácsot.

- mondta Láng Zsolt, hozzátéve, hogy ők a jövő keddet javasolják, de a főpolgármester kezében van a döntés lehetősége.

Karácsonyék hárítják a felelősséget

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz javaslatot nyújtott be, hogy a főváros adjon pénzt a Budapesten idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak. A Fidesz budapesti szervezete azt közölte, hogy

Továbbra is hárítják a felelősséget, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakciót pedig, amely ellenzékben dolgozik Budapesten, összekeverik a kormánnyal - tették hozzá.

Helyettesei pedig a fővárosi ellenzék kritizálása helyett dolgozzanak végre, cselekedjenek a Budapesten élők érdekében, mert például Dorosz Dávid közel egy éves főpolgármester-helyettesi munkája kimerült abban, hogy alkalmatlansága miatt elvették tőle a Lánchíd-projektet, a járványhelyzet közepén viszont közösségi ivókutakat adott át – tették hozzá.

A budapesti turizmus is nagyon megsínylette a koronavírus-járványt Forrás: MTI/Jászai Csaba

Rendkívüli közgyűlést akar a Fidesz

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója még szerdán azt indítványozta, hogy a főváros a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére. Láng Zsolt sürgette, hogy a főváros pályázati, valamint egyéb támogatási útvonalakon kezdjen el segítséget nyújtani a legnehezebb ágazatokban működő vállalkozásoknak és az ott dolgozóknak.